BRUKET arkitektur | Kvartalet Uttrågata-Elvegata
17870
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17870,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Sted

Vangen, Voss

Status

Godkjend reguleringsplan

Kategori
Bustad, Næring, Plan
Om prosjektet

Reguleringsplan for kvartal i Voss sentrum. Kombinasjon av eksisterande bygningsstrukturar og nybygg.

 

Eit politisk mål for Voss Kommune er å fortetta i sentrum. Denne planen går inn som del av denne diskusjonen, med eit konkret forslag til fortetting i bakgården. I prosessen vart òg påbygg på eksisterande strukturar foreslått og diskutert. Antal etasjar, takformer og arkitektonisk uttrykk var viktige diskusjonstema. Hensynet til kulturminnevernet, gjenreisningsarkitekturen spesielt, vart utslagsgjevande for å avvente påbygg mot Uttrågata og Lekvemogata i påvente av ny sentrumsplan for Vangen.

 

Nybygga i bakgården er planlagt som to bygg på 6 og 7 etasjar. Dekket i bakgården er heva opp til plan to og er tenkt kobla til ein ny gang- og sykkelsti langs togbanen i nord. Dette området skal utformast som ope felles uteområde med leikeareal. Parkering vil væra under det nye dekket og i parkeringskjellar under bakken.